tisdag 22 november 2011

Mitt i Lidingö Tidning drar som vanligt på det de tror är det centrala


Vänsterpartiet Lidingös budgetförslag fick trots allt en liten notis i Mitt i Lidingö Tidning. Som vanligt drog de rubriken på det de trodde var mest intressant. Lite tråkigt med tanke på hur genomskinliga journalistens personliga politiska preferenser blir av rubriken kombinerat med den korta notistexten.

Kanske hade det varit intressant för läsarna att få reda på något om vänsterpartiets kritik mot den skuldsättningsbudget majoriteten i kommunen vill trumma igenom? Eller kanske vore det intressant att notera att vår budgets främsta satsningar läggs på skolan? Fairtrade city är en viktig fråga men motsvarar knappt några pengar alls i den helhet vårt budgetförslag bör ses som.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tråkigt att lokaljournalistiken i kommunen är så grund och att tidningarnas kunskaper om politik och budgetar är så bristfällig - vi väljare får absolut inte adekvat spridning av politiska nyheter och en avancerad analys saknas helt. Varför? Som kommuninvånare måste jag leta rätt på all information själv - på politikernas egna bloggar - istället för att läsa en granskande journalistik. Vad ska vi då med lokalmedia till!?

Anonym sa...

Upplever "nya" LT som lite oseriös överlag. Kompetensbrist? Varför rapporterar man inte om alla partiets budgetförslag och jämför skillnaderna? Det är ju inte som att tidningen fylls av andra mer spännande nyheter...

Anonym sa...

Håller med. En jämförelse av alla partiers budgetförslag vore högst upplysande, det är ju omöjligt att gå igenom alla buntar själv som kommuninvånare...